Noi informatii despre posibila echipa romaneasca din Formula 1

Zvonurile conform carora FIA ar fi acordat licenta din 2015 pentru o posibila echipa romaneasca de Formula 1 devin din ce in ce mai dese.
Desi inca nu s-a facut un anunt oficial de catre FIA, surse apropiate acestei organizatii afirma ca echipa romaneasca ar fi primit unda verde. Se pare ca cei implicati, dealerul Ferrari din Romania (Forza Rossa) si romanul Colin Kolles (in trecut sef de echipa la Force India si HRT), au reusit sa demonstreze ca acest proiect este viabil din punct de vedere financiar.
Sediul noii echipe va fi la Munchen, iar planul actual este a a utiliza sistemul de propulsie oferit de Renault. Pentru prima oara in istoria curselor de Formula 1, noua echipa ar putea avea la volanul unuia dintre monoposturi un pilot roman. Cel mai probabil, debutul noii echipe ar urma sa fie in sezonul 2016.

Inca nu se stie daca va fi o vorba de o echipa noua sau cei implicati vor prelua o echipa existenta in acest moment Marusia, Lotus si Caterham avand mari probleme financiare.

De asemenea este greu de crezut ca un pilot roman isi va gasi un volan la aceasta echipa avand in vedere ca bugetul pentru un sezon se ridica la circa 20 milioane de euro. Mai plauzibila pare ideea angajarii a doi piloti straini, eventual sud-americani, care ar veni cu bugetul lor.

Ramane de vazut de asemenea daca echipa se va numi Forza Rossa avand in vedere ca va avea motor Renault iar Forza Rossa este numele importatorului Ferrari in Romania.

Adaugă un comentariu