Actuala tendință premium-minimalistă, ilustrată de lniile DS Pallas și Étoile, două tratări care simplifică orientarea clienților.

După cum am observat în ultimii ani, luxul auto a căpătat un aspect nou, minimalist. Părerea noastră: această abordare s-a născut ca urmare a integrării la bord a ecranelor multifuncționale. Ele reprezintă ideea de lux tehnologic și sunt percepute, simultan, ca un fel de „totul’ și „nimic’, în funcție de imaginea pe care o afișează. Altfel, aspectul lor simplu tinde să determine simplificarea finisării din proximitate, în scopul armonizării esetitce.

Printre mărcile axate pe lux care deja s-au dovedit receptive în mod explicit la perspectiva minimalistă se numără Volvo, Rolls-Royce, Land Rover, Genesis și Nio. Francezii de la DS recuperează teren, la rîndul lor, în manieră convingătoare, reconfigurându-și gama după numai două linii de dotare, numite Pallas și Étoile. Scopul este oferirea unei clarități mai accentuate pentru a evidenția caracteristicile cheie ale automobilelor DS, care duc mai departe specificul conturat odată cu nașterea primelor limuzine DS.

Inspirat de distincția Palace care se acordă celor mai luxoase hoteluri de cinci stele, numele Pallas revine acum la DS Automobiles. O particularitate istorică a mărcii DS: linia de stil Pallas a fost introdusă în 1964. Șaizeci de ani mai târziu, revine cu același scop: să reflecte estetica de vârf franceză.

Prezentat ca versiune avansată, „Pallas era, la vremea respectivă, „destinat să satisfacă aspirațiile celor mai exigenți clienți. Remarcându-se printr-o atenție extraordinară acordată detaliilor, finisarea Pallas rămâne o semnătură de referință a istoriei DS. Revenind anul acesta în ofertă, Pallas menține aspirațiile sale inițiale de completitudine, cu o echipare fără lacune, întru totul reprezentativă pentru fiecare dintre seriile de modele DS.

În partea superioară a gamei, Étoile este un alt nume foarte parizian. Este un simbol al Pieței Charles-de-Gaulle (cunoscută anterior sub numele de Place de l’Étoile), în mijlocul căreia se află Arcul de Triumf, în cel mai înalt punct al Avenue des Champs-Élysées, ale cărui pavele formează o stea atunci când sunt văzute de sus. Această piață deservește cele mai emblematice bulevarde pariziene care formează o stea, conform proiectului supervizat de baronul Haussmann.

Étoile face referire, de asemenea, la statutul suprem acordat dansatorilor din baletul de la Opéra National de Paris încă din secolul al XIX-lea. Arta, în combinație cu creativitatea stilistică, excelența și spiritul înaltei calități sunt prezente în interioarele care cu tepițerie din Alcantara sau piele Nappa.

Fiecare versiune va avea propria siglă specială, ale cărei modele sunt inspirate din artele decorative. Pallas combină în mod subtil intrarea într-un mare palat parizian și Axa istorică a Parisului (Arcul de Triumf al Caruselului, Obeliscul Concorde, Arcul de Triumf și Arcul de la Défense), în timp ce Étoile ilustrează o rază luminoasă amplă și accentuată a celor douăsprezece bulevarde care converg spre Place Charles-de-Gaulle, numită Place de l’Étoile până în 1970.

Adaugă un comentariu

Articole similare