Ai mașină mai nouă de 10 ani? Returnezi ajutorul social!

vezi galeria foto

Cel puțin 800 de familii din Bacău vor fi nevoite să restituie ajutoarele sociale primite în ultimii trei ani. În momentul în care au depus dosarele sociale, au uitat (voit sau nu) să declare că dețin mașini produse după anul 2005.


Aceștia au fost identificați de inspectorii Agenției de Prestații Sociale și sunt obligați să returneze sumele în 30 de zile, altfel riscă să fie executați silit.

Conform Digi24, unul dintre solicitanți deține o mașină fabricată în 2007. Întrucât vehiculul este mai nou de 10 ani, omul este nevoit să restituie cei peste 950 de lei pe care i-a încasat între timp.

„N-am știut, dacă știam, nu făceam. Am mașină, și ce dacă am mașină? Eu am muncit pentru mașina aceea, care e problema? N-am furat’, a declarat un bărbat.


Tot din acest motiv, o femeie se vede nevoită să restituie 4.000 de lei. Vorbim despre alocațiile suplimentare încasate în ultimii trei ani pentru cei doi copii ai săi.

„Mă mir cum de abia acuma apare, vă dați seama, dacă eu iau de doi-trei ani suplimentul, după atâta timp, mă interesez să văd, nu mi-ar conveni să dau banii ăștia, că mai bine nu-i luam, decât să-i dau’, a declarat femeia.

Conform legii, pentru a putea beneficia de ajutoare sociale, venitul pe membru de familie nu trebuie să depășească 786 de lei, nu trebuie să ai un vehicul mai nou de 10 ani și nici depozite bancare mai mari de 3.000 de lei.


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE