Autostrada Comarnic – Brașov a fost amânată din cauza prețului ridicat

vezi galeria foto

Telenovela autostrada Comarnic – Brașov continuă, și din păcate pentru noi încă nu are un final fericit. Conform ulimelor informații, proiectul acestei construcții va merge mai departe doacă se va reuși restructurarea sa, respectiv identificarea unui model financiar ceva mai eficient pentru bugetul de Stat.


Conform ministrului Transporturilor, discuțiile cu consorțiul Vinci-Strabag-Aktor vor continua până în luna aprilie.

Am avut o întâlnire acum câteva zile cu grupul care a caștigat acest dialog competitiv, respectiv Vinci – Strabag – Aktor. În acest moment, în urma deciziei pe care și primul ministru și eu am avut-o, aceea de a supune proiectul dezbaterii publice, au apărut o serie de poziții divergente. La acestea s-au adăugat concluziile parlamentarilor în urma discuțiilor avute cu cele două comisii din Parlament, respectiv mai mulți parlamentari ai Opoziției au spus că proiectul acesta nu este bun', a declarat Ioan Rus, ministrul Transporturilor.


Deși lucrurile nu arată prea bine, șeful de la Transporturi a dat asigurări că nu vor renunța la ideea autostrăzii Comarnic – Brașov și nici nu se abandonează ideea de concesiune. În prezent, aceștia caută cea mai bună soluție cu care toată lumea să fie de acord în condițiile economico-financiare actuale din țară.

Citește și: Autostrada Comarnic – Brașov: Ce taxe vor plăti șoferii și cât va costa un kilometru de drum

Dar până vom vedea autostrada gata, constructorii vor miza pe un nou drum de legătură între București și Brașov. Vorbim despre o rută pe Valea Doftaniei, între Câmpina și Săcele, unde un nou drum național va fi încheiat până la finele lui 2016.


În prezent, pentru a facilita legatura dintre Bucuresti și Brașov, se află în derulare încă o rută pe Valea Doftanei, Câmpina – Săcele. Astfel, între DN1 și DN1A mai apare probabil până anul viitor, un nou drum național pe Valea Doftanei, deci circulația va fi împărțită la șase benzi, nu la patru, ca acum', a completat ministrul Transporturilor.

Sursa | Ziare

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE