Brokerii amenință cu plângeri la Bruxelles dacă va fi promulgată legea RCA

vezi galeria foto

Brokerii amenință cu plângere la Bruxelles, dacă Legea RCA va fi promulgată. Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România (UNSICAR) va notifica Executivul european, în cazul în care Legea RCA va fi promulgată, întrucât consideră că prevederile acesteia sunt anticoncurențiale.


Reprezentanții brokerilor de asigurări consideră că numai o concurență consistentă în piața RCA va regla cu adevărat tarifele acestui tip de asigurare și orice formă artificială de plafonare poate avea ca efect principal o protecție inadecvată a celor care trebuie să beneficieze de acoperirile incluse în polița RCA.

Considerăm că noua lege reprezintă o continuare a reglementărilor neconcurențiale care, pe termen mediu și lung, vor avea un efect contrar intențiilor legiuitorului. Condițiile de oligopol ale pieței RCA se vor accentua, ceea ce înseamnă că vom avea o calitate redusă a serviciilor și, pe cale de consecință, cei care vor avea de suferit vor fi tocmai aceia care trebuie să fie despăgubiți ca urmare a unui eveniment rutier. Noua lege este una organică, care ar trebui să reglementeze echilibrat, pe termen mediu și lung, toate categoriile de actori implicați în piața RCA. Din păcate, această lege reglementează, pe termen scurt, o problemă punctuală în favoarea unui segment foarte îngust de clienți, cu o rată a daunei foarte mare, și defavorizează cea mai mare parte a consumatorilor de polițe RCA, în principal persoanele fizice’, a declarat președintele UNSICAR, Bogdan Andriescu.

Sursa: Libertatea.ro

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE