Așa arată cel mai scump model Nissan din istorie: GT-R50 by Italdesign

vezi galeria foto

Acesta este unul dintre cele 50 de exemplare Nissan GT-R50, un supercar actualizat de Italdesign, teribil de frumos și extraordinar de scump.


Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

În 2018, Nissan s-a gândit să aniverseze 50 de ani de existență a modelului GT-R cu o ediție specială a actualei generații (care deja are 13 ani vechime). Pentru asta, a vorbit cu Italdesign, studioul italian de design care împlinea și el tot 50 de ani de existență.

Rezultatul acestui model aniversar (pentru ambele companii) a fost conceptul GT-R50, care păstrează elementele consacrate ale lui GT-R, însă le încorporează într-un estetic modern. Și nu este vorba doar de estetic aici: GT-R50 este mai puternic și mai performant decât cea mai puternică versiune a actualului GT-R.


Motorul V6 de 3,8 litri livrează acum 720 CP și 780 Nm; Nissan nu a menționat cum anume influențează asta cifrele de performanță, dar nu avem niciun dubiu că nu ar fi mai rapid în sprint. Pe lângă upgrade-ul ansamblului propulsor, și trenul de rulare a suferit modificări: suspensiile Bilstein au amortizoare adaptive, iar jantele de 21 de inci ascund frâne Brembo și sunt încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport.

Dacă cifrele de mai sus ți se par impresionante, stai să auzi prețul: 990.000 € (fără taxe) pentru fiecare din cele 50 de exemplare produse. Da, exact: Nissan GT-R a ajuns să valoreze, în această ediție exclusivistă, cât oricare alt supercar modern. Unii ar spune că s-a făcut dreptate. Alții probabil că încropesc liste lungi cu alternative pe roți pe care poți să le cumperi de banii aceștia. Tu din care categorie faci parte?


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE