Deplasarea autonomă de nivel 4 și sistemele automate de transport sunt două teme prin care ZF s-a evidențiat la CES 2023.

Statutul de „vârf de lance' al grupului ZF în proiectarea și integrarea tehnologiior pentru vehiculele viitorului este în manieră concretă susținut prin noutățile prezentate la CES 2023 sub acolada programului Next Generation Mobility NOW.

Pentru că deplasarea autonomă, cu tot ceea ce ține de eficiența, versatilitatea și siguranța acesteia presupun putere de calcul ridicată, ZF a realizat o nouă versiune a computerului ProAI. Aceasta este capabilă să proceseze simultan pe mai multe plăci de bază date curente legate de situația deplasării și să le coroboreze.

În premieră mondială, a fost prezentat și un vehicul de tip „shuttle' cu concept modular, capabil să opereze în diverse condiții ale mediului de rulare. În completarea ideii respective, a fost anunțat parteneriatul cu Beep Inc. vizând dezvoltarea unor sisteme de transport autonome pentru clienți din SUA. Acestea ar urma să utilizeze mii de vehicule de tip „shuttle'.

Tot în premieră mondială a fost prezentat dispozitivul de încălzire interioară de tip ZF Heat Belt („centură caldă' de încălzire prin contact). Acesta ar putea reduce consumul de energie al vehiculelor electrice alocat încălzirii, cu urmări favorabile în privința acoperirii unor distanțe mai lungi.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare