Eveniment excepțional la Rimini: Maserati Folgore Day a marcat 110 ani de la fondarea mărcii și a prezentat viitorul său electric.

La începutul acestei săptămâni în inima Motor Valley, Maserati a reunit presa și cunoscătorii din industrie pentru mult așteptata zi dedicată viitorului electric al mobilității – Folgore Day. Evenimentul a fost dedicat și celei de-a 110-a aniversări a producătorului din Modena: povestea Tridentului este încărcată de succese comerciale și competiționale – inclusiv crearea unora dintre cele mai emblematice mașini din istoria automobilismului internațional și numeroase victorii în sporturile cu motor desfășurate la nivel înalt.

Folgore Day marchează oficial intrarea mărcii în noua dimensiune electrică, unde gama Maserati Folgore este pregătită să domine și să reprezinte viitorul mărcii în întreaga lume. Folgore Day devine acum un punct inițial simbolic în călătoria electrificării, a inovației, a luxului și a excelenței în cea mai bună tradiție italiană, în care Maserati s-a implicat în ultimul an odată cu lansarea modelelor sale 100% electrice.

Acestea sunt: GranTurismo Folgore, primul automobil complet electric al Tridentului; Grecale Folgore, primul SUV propulsat de un grup motopropulsor complet electric; apoi GranCabrio Folgore, versiunea elegantă și rafinată decapotabilă a surorii sale grand tourer premiate, care va fi lansată în cadrul evenimentului. Pe lângă acestea, supercar-ul sport MC20 Folgore, care va debuta în 2025.

Până în 2028, întreaga gamă a Tridentului va fi complet electrificată, așa cum a anunțat Maserati la începutul anului 2024, atunci când a dezvăluit viziunea sa strategică pe termen lung, inclusiv un plan de creștere care vizează o profitabilitate sustenabilă pe viitor, cu accent pe evoluția constantă a mărcii și a produselor sale. În acest scenariu, gama Maserati continuă să fie proiectată, dezvoltată și produsă în întregime în Italia, Modena și uzina istorică de pe Viale Ciro Menotti rămânând nucleul acestei noi și provocatoare ere a mobilității.

Adaugă un comentariu

Articole similare