Grupul GAC a făcut impresie la Milano Design Week cu trei concepte desprinse, parcă, din filmul SF Blade Runner.

Grupul chinez GAC deține un număr considerabil de mărci și mizează pe resurse creative consistente. La ediția din 2024 a evenimentului Milano Design Week, standul companiei a găzduit trei concepte surprinzătoare atât prin coerența funcțională originală, cât și prin tratarea stilistică total aparte.

Nu putem preciza cum a fost formulată tema sub care au fost elaborate GAC City Box, GAC City Pod și GAC City Run, însă ele s-ar fi integrat firesc – părerea noastră – în ambientul binecunoscutei producții cinematografice SF Blade Runner. Oficial, GAC City Box, GAC City Pod și GAC City Run fac parte din ciclul  numit Car Culture 3.0 și au fost elaborate la centrul R&D european al grupului. Toate cele trei vehicule folosesc același tip nou de modul cu baterie și motor electric integrate. Ideea favorizează o mentenanță rapidă și ușoară, modulul respectiv fiind lesne de extras din mașină, putând fi repede înlocuit cu unl altul.

GAC City Box reinterpretează spiritul utilitar robust al modelului italian Piaggio Ape, fiind conceput pentru logistica orașelor moderne mari. Designul său este o expresie a angajamentului GAC față de noile soluții de transport urban eficiente și cu personalitate. GAC City Box este perfect pentru manevrarea prin pasajele înguste din Milano și Guangzhou, având un portbagajul adaptiv de tip rucsac. Acesta permite ajustarea spațiului de încărcare pentru a se potrivi unor diverse dimensiuni ale sarcinii. Sistemul Plug and Drive îmbunătățește adaptabilitatea vehiculului, satisfacând o gamă largă de nevoi de livrare urbană cu versatilitate și caracter practic asigurate.

GAC City Pod vine ca un ecou al pulsului dinamic ce se face simțit pe străzile din Milano. GAC City Pod se inspiră oarecum din emblematica Isetta din anii 1950, reprezentând un amestec de farmec atemporal și funcționalitate modernă – o adevărată dovadă a pasiunii designerilor de la GAC pentru revitalizarea ideilor clasice și sincronizarea lor la necesitățile contemporane. Acest vehicul a fost proiectat pentru stilul de viață milanez elegant și rapid, având o suprafață vitrată neobișnuit de mare, al cărei concept a fost numit 360 Vision. Structura automobilului este de tip autoportant și integrează unele componente interioare, alături de modulul unitar cu baterii și grup motopropulsor. Sistemul Integrated Luggage exemplifică designul inteligent, maximizând spațiul fără a compromite estetica interioară.

Coupe-ul CAG City Run este vehiculul care seamănă cel mai bine cu ceea ce s-a văzut prin decorurile producției cinematografice Blade Runner: silueta sa abundă de detalii hightech expuse fără rezervă și are o certă notă de incisivitate. Destinat clientelei tinere, GAC City Run îmbină compactitatea unui hatchback cu atitudinea performantă a unui coupe. Vehiculul cu două locuri se distinge prin ideea afișării transparente pe scară largă la nivelul parbrizului, care combină genul tradițional de imagine pe Head-Up Display cu funcționalitatea unui touchscreen generos, favorizând o experiență de condus cu realitate augmentată. Mai mult, scaunele cu suspensie pneumatică proprie reduc semnificativ greutatea vehiculului, o tratare îndrăzneață care îmbunătățește atât spațiul, cât și dinamica de conducere, reflectând pasiunea GAC pentru designul avansat, centrat pe utilizator.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare