Grupul Renault și Phoenix Mobility lansează electrificarea retrofit a vehiculelor comerciale la uzina din Flins.

vezi galeria foto

Parteneriatul strategic dintre Renault și Phoenix a dus la crearea unui kit de componente care permite transformarea vehiculelor comerciale ușoare cu motoare termice aflate deja în exploatare în vehicule cu propulsie electrică.


Grupul Renault și Phoenix Mobility, companie cu sediul la Grenoble specializată în conversia vehiculelor comerciale la alimentarea cu energie electrică, au semnat un acord de principiu pentru formarea unui parteneriat strategic vizând dezvoltarea și operarea comercială a unui kit de modernizare, primul de acest fel pe piața franceză a vehiculelor utilitare. Această soluție inovatoare permite modificarea unui vehicul comercial cu motor cu ardere internă, inclusiv a celor care au o vechime mai mare de 5 ani, pentru a funcționa cu energie electrică.


Prima etapă a parteneriatului, sub forma unui „Proof of Concept’, constă într-o fază de co-dezvoltare cu scopul de a comercializa un prim kit de modernizare pentru Renault Master înainte de sfârșitul anului 2023. Obiectivul acestei prime etape va fi comercializarea și instalarea a aproximativ 1.000 de kituri electrice retrofit pentru a arăta clienților profesioniști beneficiile abordării retrofit (confort la conducere electrică, respect pentru mediu, câștiguri economice etc.). În cele din urmă, această soluție inovatoare va fi extinsă și asupra altor modele de vehicule comerciale.


Beneficiind de know-how-ul industrial al echipelor Re-Factory din Flins, kiturile vor fi asamblate de către Grupul Renault la uzina mărcii, iar Phoenix Mobility va superviza operațiunile comerciale, bazându-se pe expertiza proprie ca operator recunoscut în piaţă.

„Grupul Renault, un jucător important în domeniul vehiculelor electrice, se poziționează din nou ca un pionier în materie prin dezvoltarea unei soluții inovatoare de modernizare pe o piață care este încă la început și are un mare potențial. Acest parteneriat cu Phoenix Mobility reprezintă prima asociere între un producător de automobile și un start-up promițător pentru a lansa o nouă ofertă comercială pe piața post-vânzare. Pe această cale se vine în întâmpinarea așteptărilor clienților noștri profesioniști care caută solutii de mobilitate mai sustenabile și mai economice. Acest proiect este pe deplin în conformitate cu strategia Grupului Renault de a dezvolta activitatea Re-Factory din Flins, primul site dedicat economiei circulare a mobilității.’ A spus François Delion, director After Sales al Grupului Renault.


„Pionier și lider în modernizarea flotelor publice și profesionale în ultimii 3 ani, Phoenix Mobility își continuă strategia de industrializare datorită acestui parteneriat strategic cu grupul Renault. Această nouă etapă a dezvoltării noastre ne va permite să ne adresăm rapid pieței în creștere.' – a adăugat Wadie Maaninou, fondator și CEO al Phoenix Mobility.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE