Hibrid avansat în clasa mică: noul MG3 nu umblă cu jumătăți de măsură! Marca de origine birtanică joacă neașteptat de tare în „divizia B”.

Prioritatea sa rămâne eficiența, dar tehnologia electrificată pe care o integrează noile modele MG3 oferă în mod natural prestații excelente pe latura performanței. Sistemul de propulsie Hybrid+ al mărcii MG face din MG3 modelul hibrid din segmentul B cu cea mai rapidă accelerație din clasă, cu un sprint de la 0 la 100 km/h care durează doar 8,0 s. Repriza în regim de autostradă – de la 80-120 km/h – este la fel de impresionantă: 5,0 s.

Dispunând de o putere a sistemuului de 143 kW (195 CP), MG3 Hybrid+ are un consum combinat de 4,4 l/100 km și emisii de CO2 de numai 100 g/km. Acest lucru este favorizat de o baterie de 1,83 kWh, permițând o autonomie semnificativă pentru traficul urban în rularea strict electrică.

Noul MG3 dispune de un motor pe benzină de 1,5 litri de 75 kW (102 CP) funcționând în ciclu Atkinson și un motor electric de 100 kW (136 CP), precum și un generator care nu face parte direct din „lanțul' de propulsie. Acesta permite o mare varietate de moduri de funcționare a grupului motopropulsor. Ca urmare, funcționalitatea mașinii eeste deosebit de flexibilă, indiferent de mediul de conducere.

În principiu, accelerațiile sunt operate predominant electric. Motorul termic este cuplat la o transmisie automată cu trei trepte, de natură să favorizeze confortul consucerii și modularea fină a implicării propulsorului ICE în antrenarea roților.

Conducătorul poate adapta abilitățile lui MG3 prin selectarea unuia dibtre cele trei moduri de conducere – Eco, Standard și Sport. Modul Eco este calibrat pentru economia de combustibil și oferă șoferilor un răspuns domol la accelerație, în timp ce Standard oferă o combinație între economie și performanță, fiind potrivit pentru majoritatea situațiilor de deplasare. Modul Sport oferă o calibrare mai incisivă, obținând tot ce este mai bun din puterea combinată și oferind unele dintre cele mai bune cifre de performanță ale clasei.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare