Honda pregateste un nou Type R

Honda a anuntat dezvoltarea unei versiuni Type R pentru actuala generatie a compactei Civic.

Ambitia japonezilor o constituie doborarea recordului pe Bucla de Nord de la Nurburgring pentru o masina cu tractiune fata, detinut in prezent de un Renault Megane RS 265 (8min si 7,97sec, timp obtinut in 2011). Chiar daca pana la lansarea modelului pe piata va mai dura doi ani, Honda desfasoara deja testele de circuit, intamplator sau nu chiar pe Nurburgring, avandu-l ca pilot de teste pe multiplul campion WRCC Gabriele Tarquini.

Dupa cum arata primele imagini cu masina mascata, date publicitatii de Honda, viitorul Civic Type R va avea ca elemente distinctive cele patru guri de evacuare, cate doua pe fiecare parte, un spoiler fata cu prize de aer supradimensionate, precum si iesiri de ventilatrie in spatele rotilor pe aripile fata.

Sub capota vom intalni un nou motor turbo de 2,0 litri care va dezvolta peste 280 CP, cuplul, fara indoiala impresionant, urmand sa fie pus pe asfalt prin intermediul unui diferential sport. E de presupus ca, in stilul lui Ford Focus RS sau Renault Megane RS, viitorul Civic Type R va avea si un tren de rulare fata modificat,pentru a tempera tendintele de torque steering, inevitabile atunci cand un motor puternic antreneaza puntea fata.

Adaugă un comentariu