Implicare Mazda în crearea de biocombustibili

vezi galeria foto

Mazda investește în cercetarea unor biocombustibili produși din alge pentru a aduce la un înalt nivel ecologic motoarele cu ardere internă.


Mazda este una dintre acele mărci pe care cu greu ni le putem imagina fără producția unor automobile cu motoare cu ardere internă. Pentru a fi clar că Mazda nu intenționează să devieze de la linia unei satisfacții substanțiale a conducerii sportive (asociată cu sunetul, caracteristica de cuplu și transmisia cu mai multe trepte ale motorizărilor convenționale), specialiștii casei s-au implicat în cercetarea biocombustibililor.

Dacă tot te găsești peo insulă, cu ocean de jur împrejur, obținerea biocombustibililor din microalge ar putea fi o idee bună. Mai rămâne să definești procesul prin care ajungi de la ipoteză la rezultat. Pentru această fază a demersului s-a recurs la colaborarea cu Universitatea din Hiroshima și cu un departament de profil al Institutului de Tehnologie din Tokyo. Faptul că Mazda a anunțat continuarea investițiilor în direcția menționată este de natură să ne facă să credem că există o perspectivă reală de succes pentru eforturile japonezilor.



În materie de progres ecologic, Mazda și-a fixat câteva obiective clare pentru viitorul apropiat. S-a luat ca referință nivelul emisiilor poluante ale automobilelor sale din 2010 și se urmărește reducerea emisiilor de CO2 cu 50% până în 2030, ulterior cu 90%, până în 2050. Vestea cu adevărat entuziasmantă pentru toți cei cărora le sună bine ideea unei interacțiuni „jinba ittai’ cu automobilul lor este că 95% din vehiculele produse de Mazda vor fi dotate cu motoare cu ardere internă, aici intrând și variantele hibride sau de tip mild-hybrid.


CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE