Înainte să-l putem vedea pe Rolls-Royce Spectre, primul EV al mărcii, ni s-a arătat Spirit of Ecstasy sub o nouă formă.

În curând se va petrece o schimbare epocală în istoria automobilelor britanice de lux: lansarea lui Rolls-Royce Spectre va marca intrarea mărcii în era electromobilității. Știm, acesta nu ar fi absolut primul EV al casei, dar va fi primul EV produs în mai multe exemplare similare și destinat comercializării.

Nu știm dacă Spectre va mai avea o grilă de radiator tradițională, însă statueta Spirit of Ecstasy nu va lipsi din dotarea sa. Au trecut 111 ani de la înregistrarea sculpturii Spirit of Ecstasy ca proprietate intelectuală a mărcii Rolls-Royce, la data de 6 februarie 1911. Suntem la începutul anului 2022 și Spirit of Ecstasy adoptă acum o nouă atitudine, relevantă pentru dinamica vremurilor noastre.

Iată ce ne spune despre acest fapt Anders Warming, directorul departamentului de design de la Rolls-Royce Motor Cars: „Cu 111 ani în urmă, Spirit of Ecstasy a devenit o componentă oficială a imaginii Rolls-Royce. Implicit, sculptura a ajuns să reprezinte o direcție spirituală pentru marca noastră. Forma sa surprinde perfect caracterul conceptual al evoluției Rolls-Royce – aplecarea sa spre înainte exprimă căutarea noastră neobosită de progres, iar veșmântul fluturând cu grație în vânt aduce singura sugestie sonoră posibilă pe fondul liniștii adânci în care se mișcă automobilele noastre. Pentru Spectre și nu numai, Spirit of Ecstasy va avea o postură mai joasă și mai concentrată; pregătită pentru o viteză fără precedent și pentru viitorul uimitor pe care îl va defini prezența ei.'

Cât despre Rolls-Royce Spectre, coeficientul său aerodinamic Cx lasă în urmă tot ce a produs până acum marca britanică în vederea comercializării. Primele prototipuri au avut Cx=0,26. Nu știm cât contribuie noua formă a statuetei Spirit of Ecstasy la acest fel de rezultat, însă înălțimea sa de 82,73 mm este mai mică decât a versiunii anterioare (100,01 mm) și forma rochiei fluturând în vânt a fost, de această dată, anume studiată pentru a fi mai aerodinamică!

Adaugă un comentariu