Italienii arată cum poți face design spectaculos și în clasa mică: Alfa Romeo Milano tocmai a debutat… la Milano.

Vă place sau nu, de-acum gama Alfa Romeo cuprinde mai multe SUV-uri decât sedanuri, hatch-uri sau coupe-uri. Alfa Romeo Milano tocmai a completat la nivelul segmentului B oferta astfel profilată a mărcii italiene, din care mai fac parte seriile Tonale și Stelvio.

Având o lungime de 4170 mm, Alfa Romeo Milano este cu 86 mm mai lungă decât un Jeep Avenger. Cât despre lățime și înălțime, acestea măsoară 1780 mm și respectiv, 1500 mm. Din punct de vedere tehnic, micul SUV al mărcii originare din Milano se prezintă în variantele numite Ibrida și Elettrica – așadar, motorizările sale sunt hibride sau electrice. Ceremonia de lansare a fost găzduită de Automobile Club Milano, astfel fiind reiterat parteneriatul cu spațiul natal al mărcii Alfa Romeo, înființată în 1910.

Deja s-au deschis comenzile pentru seria inaugurală, numită Speciale. Din punct de vedere tehnic, oferta Alfa Romeo Milano include variantele Ibrida, prima din segment care oferă și varianta Q4 cu tracțiune integrală și management automat al tracțiunii de pe roțile din spate, și Elettrica (baterie de 54 kWh), în două niveluri de putere, de 156 CP (autonomie de până la 410 km), precum și tratarea sportivă dedicată Veloce, de 240 CP, ca simbol al ADN-ului Alfa Romeo.

Alfa Romeo Milano oferă două tipuri de tracțiune pentru versiunea Ibrida: tracțiune față sau tracțiune integrală Q4, o premieră în segmentul B cu caracter premium – această configurație va fi disponibilă într-o etapă ulterioară cele de start al carierei comerciale.

Alfa Romeo Milano Ibrida adoptă o arhitectură Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) alimentată la tensiune de 48 V, având putere maximă de 136 CP. Motorul cu ardere internă de 1,2 litri, cu 3 cilindri, cu turbo cu geometrie variabilă are distribuție cu lanț pentru o fiabilitate maximă și funcționează după ciclul Miller. Componenta electrică a sistemului constă dintr-o baterie litiu-ion de 48 V și un motor electric de 21 kW încorporat în cutia de viteze inovatoare cu dublu ambreiaj cu 6 trepte.

Alfa Romeo Milano Ibrida oferă o experiență de condus extrem de lină pentru oraș, funcționând în modul electric mai mult de 50% din timp. Conducerea electrică este posibilă nu doar in timpul manevrelor de parcare sau la viteze reduse in zonele urbane, ci și pe porțiuni din afara orașului, inclusiv în faze de accelerație, cu viteza limitată la 150 km/h.

Designul rămâne un factor pe care Alfa Romeo Milano mizează din plin pentru a crea o conexiune emoțională imediată. La urma urmei, o mașină Alfa Romeo a fost întotdeauna destinată celor care caută nu doar un „mijloc de transport', ci mai degrabă o simbioză între artă și tehnică, într-adevăr capabilă să genereze „emoții autentice'.

Adaugă un comentariu

Articole similare