Lexus LF-SA este conceptul mic și rău de la Geneva

vezi galeria foto

Lexus a venit la Geneva cu studiul LF-SA, care prefigurează un viitor crossover de clasă mini cu configurație 2+2.


Desenat de studioul de design Toyota din Nissa, Franța, acest studiu se remarcă prin liniile dure, robuste, agresive și neașteptat de echilibrate pentru o mașină atât de mică. Interiorul este organizat în jurul șoferului, constituindu-se într-o interpretare reprezentativă pentru noua filospfie de design a mărcii, L-finesse.

Caroseria pare sculptată dintr-un bloc de metal, iar jocul de lumini și umbre se schimbă în funcție de perspectiva din care este privită. Un detaliu foarte impresionant este grila radiatorului formată din lamele tridimensionale, răspândite după forma unei stele. Arcele roților sunt bine definite, iar în spate se fac remarcate blocurile optice în forma literei Z.


În interior, Lexus LF-SA pare surprinzător de spațios, chiar dacă lungimea mașinii este de numai 3,45 m. Totul este orientat către șofer – al cărui scaun este fix, iar pedalierul și volanul au reglaje ample, pentru ca acesta să-și găsească ușor o poziție confortabilă. Accesul către locurile din spate se poate face doar prin culisarea scaunului din dreapta.

Încă nu există informații privind partea mecanică a conceptului LF-SA, singura mențiune a celor de la Lexus fiind că studiul dispune de tehnologii automatizate.


LF-SA este o abreviere a sintagmei Lexus Future Small Adventurer, cee ce înseamnă că nu ar fi exclus să vedem un viitor model de serie bazat pe acest studiu.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE