Lucrările la șoseaua ocolitoare a municipiului Suceava, finalizate la 12 ani de la începerea proiectului

Prefectura Suceava a anunțat, marți, că au fost finalizate, în data de 17 septembrie, lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Suceava, urmând ca de miercuri să fie demarată procedura de recepție.

„Comisia de recepție va fi prezentă în teren, astăzi și mâine, în vederea efectuării testelor și evaluărilor calitative și cantitative ale investiției, care vor fi validate în laboratoarele pentru stabilirea calității CESTRIN, atât pe DN18, cât și pentru varianta ocolitoare’, se arată în comunicatul prefecturii.

În document se menționează că șoseaua de centură va fi deschisă circulației în cursul săptămânii viitoare. Au început în 2007 și ar fi trebuit finalizate în 2012 Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava în lungime de 12,43 kilometri au început în 2007 și ar fi trebuit să fie finalizate în 2012.

Termenele pentru finalizarea lucrării au fost prelungite, iar în septembrie 2014 contractul de execuţie cu constructorul a fost reziliat în condițiile în care fuseseră realizate 80 la sută din lucrări. Autoritățile au scos la licitație pe tronsoane lucrările pentru finalizarea investiției, iar tronsonul 3 de circa 5,2 kilometri a fost dat în folosință în martie 2015.

Pentru celelalte două tronsoane s-au refăcut licitațiile de proiectare, iar apoi de execuție, astfel încât în urmă cu un an a fost desemnată o firmă care să finalizeze circa 15 la sută din lucrare. Potrivit Prefecturii Suceava, lucrările au fost finalizate și urmează să fie recepționate.

Sursa: libertatea.ro

Între timp autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni va deveni obiectiv strategic național, dacă propunerea ministrului transporturilor Răzvan Cuc își va găsi susținere în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Adaugă un comentariu

Articole similare