Masinile electrice de la Renault au designul finalizat si sunt disponibile pentru pre-comanda

Mai este putin si Renault va pune in vanzare primele masini electrice de serie. Pentru moment, doua dintre ele pot fi deja pre-comandate.

Printr-un comunicat de presa, Renault a anuntat ca a definitivat designul primelor doua masini care vor face parte din gama de vehicule electrice pe care o pregateste. Mai mult, incepand de acum, doritorii pot face pre-comanda pentru unul dintre cele doua modele – Renault Fluence Z.E. sau Kangoo Express Z.E..

In ultimii ani, Renault a lucrat sustinut pentru a produce o masina mai curata iar specialistii companiei franceze au dorit ca aceasta calitate sa fie prezenta in fiecare faza a vietii unui vehicul – in procesul de productie, pe sosea sau dupa ce masina este scoasa din uz.

In paralel, Renault a incercat sa faca accesibila pentru toti aceasta tehnologie cu zero emisii, la preturi cat mai mici, preconizand ca pana in 2020, 10 % din piata de automobile va fi reprezentata de masini propulsate electric.

Prototipul Renault Fluence Z.E., fratele electric al modelului Fluence, a fost prezentat publicului in 2009, la targul auto de la Frankfurt. Din acel moment, Renaul a lucrat la design-ul de serie, pe care l-a finalizat in prezent, masina urmand sa fie pusa in vanzare pe piata europeana incepand cu 2011.

Renault Kangoo Express Z.E. a fost prezentat pentru prima data tot in cursul anului trecut, la Conferinta de la Copenhaga care a avut loc pe tema schimbarilor climatice. Acesta va fi disponibil in prima jumatate a anului 2011 si va avea o autonomie de 160 kilometri.

Sursa: Renault.com

Adaugă un comentariu

Articole similare