Noul Nissan 400Z are o dată oficială de lansare

vezi galeria foto

Viitorul model sportiv din gama Nissan Z se apropie de lansare. Japonezii au stabilit ziua de 17 august 2021 pentru a marca debutul oficial al mașinii. Din păcate, noul 400Z nu va fi disponibil și pentru clienții din Europa.


Sfârșitul anului 2020 ne-a adus, din partea niponilor de la Nissan, una dintre cele mai importante vești pentru entuziaștii lumii auto. Japonezii au prezentat conceptul Nissan Z Proto, model care s-ar apropia foarte mult de varianta de serie intitulată 400Z.

Designul modelului japonez reprezintă o combinație între spiritul retro și modern. Partea frontală dispune de o grilă dreptunghiulară de mari dimensiuni, în timp ce spatele poartă semnătura modelelor de tip fastback. Anvelopele Dunlop vin cu însemne dedicate Nissan Z'.


Interiorul versiunii de serie nu ar trebui să difere foarte mult față de ce vedem în fotografiile conceptului. Șoferul se va bucura de un instrumentar digital, în timp ce unitatea media va primi un ecran tactil cu diagonala de 8 inchi.

Deocamdată nu se știu detalii referitoare la performanțele pe care le va avea sportiva, însă mai multe surse indică faptul că sub capotă vom găsi un motor V6 twin-turbo de trei litri, care va transmite puterea exclusiv către puntea spate. Același motor este utilizat și de Infiniti Q60. Dacă este să ne luăm după denumirea de 400Z, ne putem aștepta la o putere maximă de 400 CP.


Fanii condusului pur vor fi încântați să afle că Nissan 400Z va veni echipat în standard cu o transmisie manuală cu șase rapoarte. Opțional, clienții pot alege o versiune cu cutie automată.

Noul model sportiv din gama Nissan nu va fi disponibil și în Europa. Motivul este unul simplu, japonezii nu au reușit să vândă suficient de multe exemplare 370Z pe bătrânul continent. Cel mai bun an pentru modelul disponibil în prezent a fost 2010, unde, prin comparație, clienții din Statele Unite ale Americii au comandat cu 8.000 mai multe unități 370Z.


Mai multe surse indică un preț de pornire de 34.995 de dolari pentru Nissan 400Z, însă mai multe detalii vor fi disponibile pe 17 august, atunci când va avea loc prezentarea oficială a modelului la New York.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE