Outlander hibrid, un succes european

Mitsubishi Motors Corporation si-a stabilit un obiectiv ambitios, concentrandu-se pe Europa, cea mai mare piata de desfacere pentru tehnologiile sale, astfel ca, pana in 2020, autovehiculele electrice si hibrid electrice (PHEV) comercializate pe batranul continent sa reprezinte 20% din vanzarile sale.

In acest sens, inaugurarea de succes a vanzarilor modelului Outlander PHEV in Europa – primul autovehicul hibrid electric al MMC si precursor al unei game vaste de modele PHEV – vine ca punct de sprijin al obiectivelor stabilite de companie.

Lansat prima oara doar pe anumite piete (Olanda, Suedia, Norvegia si Elvetia) incepand cu octombrie 2013, Outlander PHEV a inregistrat peste 12.000 de comenzi in Europa, dintre care 8.197 unitati au fost livrate clientilor finali. Pana la sfarsitul lunii decembrie, 8.009 unitati au ajuns doar in Olanda, aceasta beneficiind si de un regim fiscal favorabil ce incurajeaza dezvoltarea tehnologiilor eco-friendly, cum sunt autovehiculele cu emisii scazute.

Beneficiind de un volum mare de masini pentru piata europeana, Mitsubishi Motors Olanda va livra in curand peste 11.000 unitati ce au fost rezervate pana in prezent, iar numarul este in crestere. Dincolo de acest succes initial, masina va fi lansata progresiv, pe parcursul anului 2014 si pe alte piete europene, generand un volum substantial de unitati vandute.

MMC estimeaza ca volumul productiei de Outlander PHEV, la nivel global, va atinge aprox. 30,000 unitati pana la finalul lunii martie 2014. Capacitatea de productie maxima preconizata pentru tot anul este de peste 50,000 unitati, luand in calcul piata europeana ca fiind cea mai mare piata de desfacere pentru companie.

Adaugă un comentariu