Pasiunea dusă dincolo de limite. Și-a construit propria mașină sport din lemn

vezi galeria foto

El este Joe Harmon, un designer industrial în vârstă de 35 de ani din Statele Unite. Încă de mic, Harmon a visat să construiască o mașină, iar în urmă cu 10 ani se apuca să lucreze la Splinter.


Harmon Splinter este o mașină sport fabricată din lemn. În 2006 au apărut primele schițe ale proiectului, iar în 2007 a început să muncească pentru dezvoltarea mașinii. Așa cum probabil ați intuit, toată munca s-a desfășurat într-un atelier anexat casei.

Tata îmi dădea bani pentru hrană așa că mă puteam gândi doar la mașină. Mă trezeam, lucram între 16 și 18 ore și mă culcam. Iar apoi o luam de la capăt. Pe parcurs am reușit să găsesc și sponsori (firme din industria lemnului, a adevizilor și a uneltelor)', spune Joe Harmon.


Americanul a petrecut 20.000 de ore pentru a termina proiectul. Între timp a terminat studiile, și-a luat un job cu normă întreagă și s-a căsătorit. Structura lui Harmon Splinter este realizată din lemn de arțar, frasin, mesteacăn și nuc american, iar elementele de design sunt fabricate din lemn de cireș, nuc și stejar.

Sub structura din lemn a lui Splinter se află componete preluate de la un Chevrolet Corvette Z06, iar multe elemente sunt realizate la comandă. Pentru moment, Joe spune că viteza maximă cu care a condus mașina este de 24 km/h. Nu pentru că nu poate, ci pentru că nu este înmatriculată și nici omologată.


Sursa | WallStreetJournal Foto | JHD

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE