Pre-comenzile pentru Nissan Leaf in Japonia depasesc jumatate din targetul propus pentru 2010

vezi galeria foto
Masinile cu zero emisii devin din ce in ce mai interesante pentru public. Nissan Leaf, prin numarul mare de pre-comenzi, o dovedeste.

La numai trei saptamani de la inceputul pre-comenzilor pentru Nissan LEAF, compania Nissan Motor a anuntat ca acestea au depasit jumatate din targetul planificat pentru anul 2010. Mai exact, producatorul japonez face publice urmatoarele informatii: din cele 6,000 de unitati pe care compania le planificase pentru a fi vandute in 2010, 3,754 au fost deja rezervate prin pre-comanda.


Modelul de clasa medie Nissan LEAF beneficiaza de un motor electric care ii va asigura o autonomie de peste 160 kilometri. Fara emisii poluante, Nissan LEAF poate fi alimentat de la priza, bateriile compacte Li-Ion avand o durata de incarcare cuprinsa intre 30 de minute (incarcare rapida) si 8 ore, pentru incarcare completa.

Incepand din decembrie 2010, masina cu zero emisii Nissan LEAF va fi disponibila atat pe piata din Japonia, cat si in Statele Unite si Europa. Alianta Renault-Nissan tinteste pozitia de lider pe piata autovehiculelor verzi, incheind pana acum acorduri de principiu cu peste 50 de guverne, municipalitati si companii din intreaga lume.

Sursa: Nissan-Global.com

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE