Prefigurând primul SUV de lux 100% electric al mărcii coreene, Genesis Neloun Concept aspiră la supremație în clasă.

vezi galeria foto

Pentru că, mai nou, luxul de top cochetează cu minimalismul, designul conceptului Genesis Neloun mizează pe linii curate, rafinate, lăsând deoparte în mod manifest orice detalii cu rol decorativ convențional.


Cea mai impresionantă particularitate funcțională a caroseriei masive ține de eliminarea montantului central, deschiderea portierelor în sensuri opuse degajând un acces deosebit de comod la bord. Știm, s-au văzut deja destule concepte cu un asemenea sistem de portiere, însă este de așteptat ca Genesis Neloun să le ofere și în versiunea de serie.

Treptele laterale acționate electric sunt activate automat când portierele se deschid, facilitând urcarea și coborârea pasagerilor din vehicul. Când ușile se închid, treptele laterale se escamotează înapoi în zona pragurilor, pentru a rezulta un design exterior perfect monolitic.


Lămpile integrate în caroserie se îmbină perfect cu designul părții din față și din spate al vehiculului, sugerând putere și măreție. În conformitate cu stilul general minimalist, stopul central este încorporat în designul hayonului. La exteriorul lui Genesis Neolun Concept se remarcă schemă de vopsire nobilă, cu două tonuri, numite „Midnight Black’ și „Majestic Blue’, temă grafică inspirată după cerul senin al nopții din Coreea de Sud.

În ceea ce privește interiorul lui Genesis Nelopun, acesta materializează o interpretare modernă a culturii ospitalității din Coreea de Sud. Din momentul în care pasagerii trec dincolo de ușile automobilului, aceștia sunt întâmpinați de un habitaclu spațios care pune accent pe confort și relaxare.


Inspirat de tradiționalul „ondol’ din Coreea, sistemul de încălzire prin radiație permite o încălzire eficientă în întregul vehicul, cu folii termice aplicate pe tabloul de bord, ornamentele ușilor, podea, spătarele scaunelor și părțile laterale ale consolei. Ondol este o metodă de încălzire coreeană care utilizează transferul direct de căldură sub podea pentru a oferi confort, adesea integrată în casele tradiționale și moderne din întreaga țară.


Cașmirul tapițeriei are nuanța „Royal Indigo’ și se îmbină perfect cu pielea „Purple Silk’ de inspirație vintage. Pielea a fost vopsită în mod natural cu pigmenți organici, creând o stare de spirit profund relaxantă. Completarea finisajului de lux este asigurată de podeaua din lemn masiv de culoare închisă.

Sistemul multimedia de la bordul lui Genesis Neolun Concept are o „arhitectură de sunet’ avansată, care plasează în mod optim tweetere, difuzoare medii, woofere și subwoofere pentru o experiență audio captivantă. Fiecare difuzor este poziționat strategic pentru a crea o senzație asemănătoare unei săli de concert, asigurându-se că pasagerii se bucură de o calitate a sunetului de neegalat.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE