Se pregătește Apple să cumpere McLaren?

vezi galeria foto

Apple ar fi interesat să cumpere producătorul britanic de mașini sport McLaren, titra presa ieri. Astăzi, McLaren a negat orice discuții în acest sens cu producătorul american de iGadgeturi.


„Confirmăm că McLaren nu se află în discuții cu Apple pentru nicio eventuală investiție a declarat purtătorul de cuvânt al producătorului britanic. Ieri, Financial Times a anunțat că Apple a făcut McLaren o ofertă de achiziție sau o propunere de investiție strategică, citând trei persoane la curent cu negocierile, care ar fi fost demarate deja de câteva luni.

După ce în urmă cu doi ani s-a răspândit zvonul că Apple lucrează la dezvoltarea propriului automobil, lumea aștepta cu nerăbdare primele schițe sau chiar prototipuri. La urma urmei, dacă Tesla a reușit, iar Uber dezvoltă mașini cu conducere autonomă, de ce n-ar reuși Apple? Planurile au fost reale, iar Apple a angajat o echipă de ingineri specializați în automobile pentru a urni acest proiect. Anul acesta, Apple pare să fi renunțat la ideile sale, circulând din nou zvonuri că proiectul Apple iCar a fost abandonat.


Ieri, Financial Times a răspândit un nou zvon, potrivit căruia Apple se află în negocieri cu McLaren pentru o fuziune, suma vehiculată variind între unul și două miliarde de dolari. Destul de corect, dacă nu poți face singur un automobil și stai pe un munte de bani, are mai mult sens să cumperi un producător pentru a scurta lanțul de dezvoltare. Negarea categorică a McLaren pare să sugereze că astfel de discuții nu au avut însă loc. Totuși, purtătorul de cuvânt al McLaren lasă și o portiță deschisă: „În industria noastră, purtăm discuții cu multe companii. Acestea sunt confidențiale și este bine să rămână așa.


sursa | autonews.com

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE