Americanii studiaza efectele drogurilor asupra sofatului

vezi galeria foto

Cercetatorii din cadrul Institutului National de abuz de droguri din Statele Unite au lucrat impreuna cu oamenii legii la un studiu pentru a vedea efectele drogurilor usoare asupra sofatului.


Participantii la studiu au fost rugati sa consume marijuana si alcool, in timp ce grupul de control a primit un placebo. Dupa aceea, subiectii s-au urcat la volanul unui simulator si au avut de parcurs aproximativ 65 de kilometri pe drumuri virtuale. Traseul a avut de strabatut atat parcari, dar si sosele cu soferi agresivi si chiar si cu animale salbatice care nu apareau din senin in fata automobilului.

Citeste si: Studiu: Masinile din 2035 nu vor mai avea volan, pedale, claxon si oglinzi laterale


La finalul traseului, fiecarui subiect i s-au recoltat probe de sange si saliva pentru a servi drept referinta in ceea ce priveste dozajul. In prezent, datele stranse sunt analizate pentru a vedea relatia dintre diferite combinatii de substante si efectul lor asupra abilitatilor de a sofa.

Institutul National de abuz de droguri lucreaza la acest studiu de trei ani, iar rezultatele vor fi date publicitatii in luna octombrie.

Via | LeftLane

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE