Tesla Roadster – noul vis al lui Elon Musk

vezi galeria foto

Tesla Roadster este noul vis al lui Elon Musk. Spunem din start că este vorba despre un vis pentru că la acest moment compania Tesla are probleme mari de producție și termene de livrare depășite.


Elon Musk promite că pentru cei 200.000 de dolari ceruți pentru noul model Tesla Roadster va oferi perfomanțe cu adevărat remarcabile. Tesla Roadster va avea o autonomie de 1000 km și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 1,9 secunde.

Tesla Roadster va fi oferită cu trei motoare electrice, unul amplasat frontal și două în spate. Mașina va avea tracțiune integrală și un acumulator cu o capacitate de 250 kw. Deși nu au fost oferite detalii despre puterea combinată ale celor 3 motoare Musk susține că Tesla Roadster va avea o viteză maximă care trece de 400 km/h și o autonomie de 1000 km.


Pe hârtie viitorul arată foarte bine dar în realitate Tesla se confruntă cu multe probleme și presa din SUA chiar a început să întrebe dacă nu cumva compania lui Musk este un nou eșec BlackBerry. Tesla Model 3 care trebuia să fie produs cu o cadență de 20.000 unități lunar  a fost construit în realitate în perioada iulie – septembrie 2017 în doar 260 de unități. Și asta în condițiile în care Elon Musk susține că peste 500.000 de clienți au plasat comenzi pentru acest model!


Cu toate aceste probleme Tesla Roadster poate fi comandată cu un avans de 50.000 de dolari și clienții trebuie să aștepte onorarea primei comenzi în 2020.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE