Timbrul de mediu crește în 2016

vezi galeria foto

În 2016, proprietarii de mașini vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru timbrul de mediu. După cum deja știți, valoarea în lei a taxei se calculează în funcție de cursul de schimb valutar al monedei euro la o anumită dată din an.


Întrucât cursul de schimb care va fi folosit în 2016 este mai mare decât cel din 2015, valoarea timbrului de mediu va crește.

Citește și: Proiect de lege – Timbrul de mediu se transformă în impozit anual

Valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene', se arată în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.


Citește și: A intrat în vigoare norma de poluare Euro 6. De la 1 septembrie, timbrul de mediu va fi achitat și pentru mașinile Euro 6

Așadar, în 2016, pentru calcularea timbrului de mediu se va folosi valoarea cursului de schimb leu-euro din 1 octombrie (4,4159), o valoarea cu 0,15% mai mare comparativ cu cea din 1 octombrie 2014.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE