Tu te simți agasat de flash-uri în trafic? Cea mai elegantă soluție să nu mai apelezi la acest truc și să ți se facă loc

vezi galeria foto

Flash-urile în trafic par a fi fost inventate în România. Mii de șoferi apelează la acest semn pentru a-și face cunoscută intenția faptului că se grăbesc și pentru ca nimeni să nu le stea în cale. Cum ar putea fi însă înlocuite flash-urile?


Mulți dintre conducătorii auto din România simt nevoia să dea flash-uri când au în față un automobil care se deplasează cu o viteză mai mică decât a lor. Cu toate acestea, gestul este considerat nepotrivit de către alți participanți la trafic și nepoliticos. Și totuși, ce e de făcut?

Semnalizează stânga

Cea mai simplă soluție pentru a arăta că intenționează să depășească ar fi ca un conducător auto să semnalizeze stânga, fără a-l agasa' pe cel care circulă în fața sa și fără să-l orbească cu flash-urile repetate. Aceasta este, de altfel, și cel mai legal și elegant mod cu putință.


Cum reacționează românii la flash-uri?

E destul de clar că destul de mulți șoferii se simt agasați când li se atrage atenția' cu flash-uri. Pe un forum, mai mulți conducători auto și-au exprimat nemulțumirea.

Dacă mă exasperează cu flash-urile, îi trag o frână serioasă', a scris un șofer. Un altul a adăugat: Îi ignor în primă fază. Dacă insistă, pișc puțin frâna cât să se aprinda becurile de frână. Dacă insista mai mult, frână de motor. Dacă e chiar ultimul nesimțit, merg în paralel cu ala din dreapta + avarii'.


Uite cum dau românii flash-uri!

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE