Vine concurenta japoneza pentru BMW Seria 5 si Mercedes Clasa E

vezi galeria foto
Infiniti a prezentat informatii oficiale despre limuzina casei: Infiniti M. Viitorul model va fi gata de comercializare pentru Europa in luna septembrie.

Cu un design exclusivist si elegant, Infiniti M spera sa castige in Europa clienti fideli ai unor modele deja consacrate precum BMW Seria 5 si Mercedes Clasa E. A treia generatie Infiniti M este prima care va fi comercializata in 34 de tari, inclusiv in Europa de Vest.


Caroseria noului Infiniti M masoara 4945 mm in lungime si dispune de un ampatament de 2900 mm, unul dintre cele mai mari din clasa sa. Coeficientul de aerodinamicitate este de 0.27.

Usile, capota si capacul portbagajului sunt construite din aluminiu. Jantele de serie au dimensiunea de 18 inci. Versiunile mai sportive pot avea jante de 20 inci, amortiozare cu pistoane duble si frane cu patru pistonase.

Noul M de la Infiniti va fi propulsat de motoare alimentate cu benzina – V6 3,7 litri VVEL (320 CP si 360 Nm), diesel – noul V6 de 3 litri si 238 CP, iar in 2011 va sosi o versiune hibrid pentru piata europeana. Cutia de viteze este automata cu sapte trepte (ASC – Adaptive Shift Control) si beneficiaza de sisteme ca DRM (Downshift Rev Matching) si DS (Drive Sport).


Infiniti M propune, printre altele, sisteme ca directie integrala – 4Wheel Active Steering (4WAS), diferential blocabil pentru puntea spate, ANC – anuleaza anumite sunete si frecvente prin emiterea audio de sunete de frecventa opusa, Forest Air – sistem complex de climatizare si Drive, care ofera patru moduri de setare pentru transmisie: Eco, Sport, Snow si Standard.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE