Vinieta de București: Cum îi poți spune Gabrielei Firea ce crezi despre noul său proiect

vezi galeria foto

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică noul proiect legislativ prin care mașinile din alte județe trebuie să plătească vinietă pentru a circula în București. Astfel, cetățenii își pot exprima public opinia cu privire la această inițiativă controversată, chiar pe site-ul instituției.


Proiectul anunțat de Gabriela Firea prevede interzicerea accesului mașinilor sub Euro 3 în centrul Bucureștiului, precum și introducerea unei viniete pentru conducătorii autoturismelor înmatriculate în alte județe. Aceștia din urmă ar plăti câte 10 lei pentru fiecare zi în care tranzitează Capitala, având de asemenea posibilitatea să plătească lunar 75 de lei sau anual 1.900 lei. Taxa nu se aplică și șoferilor care locuiesc în București sau în județul Ilfov.

 

Citește și:


O altă metodă nouă o reprezintă furtul din maşină cu moneda! Iată cum te lasă hoţii fără bunuri!

 

Măsurile au ca scop reducerea poluării în București și descongestionarea traficului rutier, descurajând șoferii din provincie să călătorească cu mașina personală în Capitală.

Proiectul a fost lansat în dezbatere publică, astfel că toți cetățenii își pot exprima public opinia cu privire la aceste măsuri. Mesajele se trimit pe site-ul PMB, la acest link, fără a necesita crearea unui cont. Utilizatorului i se cer doar numele și prenumele SAU un pseudonim, adresa de e-mail și textul propriu-zis.


Vinieta de București – Păreri pro și contra

Cetatenii tarii, care nu sunt inregistrati ca si bucuresteni – desi este un oras liber si deschis nu ca inainte de 1989 – trebuie sa isi asume statutul de tranzitare cu masina a orasului sau, daca se considera cetateni ai metropolei, sa depuna documentele necesare inregistrarii lor aici. Astfel va exista o evidenta reala a numarului celor ce traiesc si contribuie la sufocarea acestui oras, astfel incat institutiile statului sa nu mai aiba motive de justificare a unor date eronate in ceea ce priveste numarul de cetateni pe care PMB si primariile locale trebuie sa il deserveasca‘, scrie pe platforma respectivă un susținător al acestei legi.


Este un proiect care nu numai ca incalca libera circulatie a cetatenilor unei tari, dar nu combate poluarea in ideea in care masini euro 4 (de exemplu) cu numere de Bucuresti au voie sa circule libere prin capitala, dar masini euro 6 cu numere de Teleorman (de exemplu) trebuie sa plateasca taxa‘, atenționează un internaut nemulțumit de propunere.

Controversata lege va rămâne în dezbatere publică până pe 30 septembrie 2019. Dacă este aprobată și publicată în Monitorul Oficial, măsurile vor intra în vigoare începând de pe 1 ianuarie 2020. Documentația poate fi consultată integral la acest link.

 

Sursa foto: hepta, via arhiva Libertatea

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE