VW Multivan Alltrack – suveranitate pe orice teren

Suveranitatea este cheia spre libertate. Multivan Alltrack reprezintă cel mai bun exemplu în acest sens, fiind optim echipat pentru orice sarcină şi orice rută: în port tractează cu eleganţă o remorcă pentru barcă, în oraş se dovedeşte a fi un partener spaţios şi de încredere, care graţie exteriorului rafinat, nu este deplasat nici măcar în faţa operei, iar datorită interiorului său spaţios oferă loc suficient pentru cumpărăturile voluminoase. Şi nu în ultimul rând, tracţiunea integrală 4MOTION şi dotările de off-road îi permit modelului Multivan Alltrack să facă faţă cu brio atât pe şoselele virajate, cât şi pe teren accidentat.

 

Ideea. Multivan Alltrack – numele vorbeşte de la sine. Un autovehicul pentru toate şoselele şi toate rutele. Şi înainte de toate: un Multivan. Multivan Alltrack îndeplineşte orice sarcină imaginabilă şi transportă cu uşurinţă bagajele asociate cu aceasta. Designul modelului Multivan Alltrack marca Volkswagen Autovehicule Comerciale se diferenţiază net de celelalte modele de pe piaţă, din specia autovehiculelor utilitare, având jante de 19′ cu finisaj high-gloss, detalii lucrate cu precizie la exteriorul acoperit cu vopseaua sidefată Moonstone’ şi un interior care creează o atmosferă sofisticată.

Bine echipat. Barele de protecţie robuste din faţă şi din spate, cu scut integrat argintiu mat contrastează cu exteriorul discret şi elegant, la fel ca şi pasajele roţilor, bandourile laterale de protecţie şi protecţia pentru pragul portbagajului. Această contradicţie aparentă este intenţionată: o metaforă pentru cele două universuri ale modelului  Multivan Alltrack: performanţe de primă clasă pe şosea şi în afara şoselelor. Acest concept a fost transferat cu coerenţă şi la interior. Acesta se defineşte prin materialele de calitate superioară, dar şi foarte rezistente, prin caracterul practic şi şarmul robust al unui globetrotter care a bătut multe drumuri: scaunele cu combinaţia de culori gri-albastru şi cusături fine pe pielea naturală de calitate, marca Poltrona Frau contrastează cu lemnul natur, maro închis, specific ambarcaţiunilor, finisat cu tehnica vinterio’. Bandoul decorativ lat, de sub geam are borduri din aluminiu şi este realizat din acelaşi material natural poros, continuându-se până pe bord, unde desenează un cadru vizual pentru sistemul de infotainment. Funcţiile acestuia pot fi accesate utilizând touchscreen-ul de 8 inch. Sunetul impecabile este asigurat de sistemul de sonorizare Dynaudio Surround Sound cu centre speaker.

Volkswagen-Multivan-Alltrack-5

Variabilitatea extraordinară a interiorului se datorează şi sistemului solid de şine din podea: alături de scaunele individuale glisante, sistemul oferă o posibilitate sigură de ancorare a unui modul de bucătărie mobilă, care poate fi cu ușurința montat sau modificat şi care poate fi fixat fie în partea din stânga a maşinii, sau în spatele scaunele din faţă, perpendicular pe direcţia de mers. Modulul oferă o cutie cu răcire, o plită pe gaz şi o chiuvetă cu rezervor de apă curată. Poate fi detaşat cu uşurinţă pentru a fi utilizat în afara autovehiculului, sau întregul modul poate fi depozitat în garaj, dacă nu este necesar la următoarea călătorie.

Acasă chiar şi pe drumurile nebătătorite. Desigur, Multivan Alltrack nu doar arată puternic. Trenul de rulare îşi primeşte cuplul de la un motor puternic, un TDI de 2,0 litri (132 kW/180 CP) şi îl transferă către cuplajul lamelar Haldex de pe puntea spate.  Unghiul de atac este de 21°, iar cel de degajare de 15°. Cu toate aceste dotări şi cu jantele masive de 19′, din aliaj uşor, Multivan Alltrack este optim echipat pentru orice provocare.

Construit pentru a dăinui în timp. Prin Multivan Alltrack, marca Volkswagen Autovehicule Comerciale subliniază potenţialul enorm al acestui autovehicul clasic, construit în capitala Saxoniei Inferioare şi care a pus bazele acestui segment auto şi continuă să reprezinte reperul acestei clase. Îmbinarea calităţii fiabile, cu eficienţa, variabilitatea şi nu în ultimul rând cu alura suverană sunt caracteristicile pe care clienţii le apreciază la Busul lor VW. Şi pe care le-au apreciat şi în ultimii 65 de ani. Mai mult,  acest concept accentuează şi know-how-ul mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale în domeniul tracţiunii integrale. Începutul a fost marcat, în urmă cu 29 de ani, de cea de-a treia generaţie a modelului Transporter, atât în versiunea de autovehicul comercial, cât şi în cea de autoturism. De cinci ani, şi Caddy dispune de tracţiunea integrală 4MOTION, iar din 2010, pick-up-ul Amarok definește noi standarde în acest segment auto, variantele sale şi calităţile sale fiind în permanentă evoluţie. Iar apoi, în 2012, Crafter 4MOTION cu  tracţiune integrală Achleitner a desăvârşit gama.

Toate acestea nu au fost făcute doar pentru palmares, ci pentru că aşa şi-au dorit clienţii: fiecare al cincilea autovehicul comercial vândut de Volkswagen în Europa este comandat cu tracțiune integrală. Niciun alt producător comparabil nu se bucură de o asemenea popularitate cu această tehnologie.

Adaugă un comentariu

Articole similare