Test Nissan Pathfinder: Actualizare necesara

Asupra seriei Nissan Pathfinder a fost operat un facelift mai amplu decat s-ar putea crede la prima vedere. S-a urmarit schimbarea caracterului sau din „traditional“ in „modern“.

Asupra seriei Nissan Pathfinder a fost operat un facelift mai amplu decat s-ar putea crede la prima vedere. S-a urmarit schimbarea caracterului sau din „traditional“ in „modern“. Nu se poate vorbi despre un salt de imagine in cazul modelelor Nissan Pathfinder, ci despre o rafinare atenta, minutios studiata, a temei initiale.

Restilizarea vizibila in zona frontala este doar o schimbare de nuanta (elementele de stil tipice lui Pathfinder au fost pastrate, dar s-a lucrat mult in privinta detaliilor si proportiilor fiecaruia). Culorile personalizate si noul model de jante din aliaj usor cu diametrul de 18 inci completeaza foarte bine tabloul.

Versiunea de motorizare turbodiesel de 2,5 litri cu alimentare commonrail a inregistrat o crestere de performante, motivul principal fiind adoptarea injectiei directe ce opereaza la o presiune de pana la 2000 bar. Puterea motorului a crescut cu 11%, ajungand la 190 CP. Cat despre cuplul maxim, acesta atinge 450 Nm. Nissan Pathfinder este capabil de reprize cu adevarat rapide (in pofida unei mase de peste 2,1 tone), iar consumul sau mediu, conform datelor oficiale, este de numai 8,5 l/100 km.

Pe asfalt, Pathfinder se face apreciat mai ales pentru rularea confortabila. Gabaritul sau considerabil nu favorizeaza agilitatea, dar notam ca directia ofera o precizie buna. In plus, pastrarea contactului dintre roti si sol este riguroasa, iar tinuta de drum este sigura (suspensie cu patru roti independente). Distantele de lucru lungi ale suspensiei contribuie semnificativ la performantele lui Pathfinder pe teren accidentat. Tot la acest capitol, mentionam si eficienta tractiunii de tip integral nepermanent All Mode 4×4.

Pentru versiunea cu 7 locuri, volumul util al portbagajului poate fi modulat intre 290 si 2091 litri. In configuratie cu 5 locuri, spatiul pentru bagaje masoara 515 litri. Al doilea rand de locuri este impartit in trei segmente, iar al treilea rand este impartit simetric, in doua segmente. Cand scaunele de pe aceste doua randuri sunt rabatate, rezulta o suprafata de incarcare perfect plana.

Dintre dotarile care subliniaza pretentiile premium ale lui Pathfinder notam noul sistem multimedia cu touchscreen si GPS de ultima generatie, care include o combina audio BOSE Premium cu conexiuni USB, aux si iPod.

Adaugă un comentariu

Articole similare