Test Seat Ibiza ST: Incapator si economic

Spatiul generos, tehnologia lui Volkswagen Polo si motoarele economice fac din noul Seat Ibiza ST un automobil placut pentru calatorii.

Oferta de automobile din segmentul break-urilor mici este destul de limitata. Printre cei care comercializeaza astfel de modele se numara francezii de la Peugeot si Renault, dar si cehii de la Skoda. Volkswagen a oferit un astfel de model – Polo Variant, care s-a produs pana in 2001 si care nu a mai avut de atunci inlocuitor. Dar se poate spune ca locul lasat de Polo Variant va fi ocupat astazi de noul Seat Ibiza ST, marca membra a Grupului VW, care utilizeaza tehnologia de ultima ora a actualului model Polo.

Caroseria lui Ibiza ST este mai lunga cu aproximativ 18 cm, in comparatie cu modelul cu cinci usi, iar portbagajul sau poate transporta in mod normal 430 litri de bagaje sau 1164 litri cu banchetele rabatate. In contrast cu designul elegant si armonios al caroseriei, in interior pot fi observate materiale slabe calitativ, cum ar fi presurile care se cuteaza, dar si plasa fragila pentru bagaje (optionala).

Dincolo de aceste aspecte, Ibiza ST beneficiaza din plin de tehnologia lui Polo, donatorul de organe din Wolfsburg. Nu sunt diferente notabile de comportament intre ST si deja cunoscutul Ibiza hatchback. ST e un automobil manevrabil, confortabil in mers, cu directie precisa. Agilitatea sa se dilueaza nu foarte mult, dar sesizabil, atunci cand masina e incarcata cu sarcini consecvente, apropiate de maxim (515 kg).

Din punct de vedere tehnic, Seat propune pentru Ibiza ST sapte motoare: patru alimentate cu benzina (1.2 12V 70 CP, 1.4 16V 85 CP, 1.2 TSI 105 CP, 1.2 TSI 105 CP, 1.2 TSI 105 CP DSG) si trei diesel (1.2 TDI 75 CP, 1.6 TDI 90 CP, 1.6 TDI 105 CP). Valoarea maxima anuntata a consumului mediu pentru gama de motoare nu depaseste 5,9 l/100 km.

Pentru cei interesati de economia de combustibil, Ibiza ST va avea sub capota TDI-ul in trei cilindri de 1,2 litri si 75 CP. Modelul va dispune de anvelope economice si sistem start/stop, iar consumul mediu va fi de 3,6 litri/100 km.

Adaugă un comentariu

Articole similare