Ce se întâmplă când cuplezi treapta de mers înapoi din mișcare?

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă atunci când cuplezi treapta de mers înapoi a cutiei de viteze în timp ce mașina se deplasează înainte? Iată un american suficient de nebun să încerce exact acest lucru, pentru faimă și, posibil, ceva bani.

Experimentul a fost făcut în trafic, folosind o mașină relativ nouă, un Ford Fusion (Mondeo pentru noi, europenii). Aceasta dispune de un sistem anti-idiot, astfel că transmisia previne selectarea treptei de mers înapoi din timpul mersului. Așadar, nu încerca așa ceva acasă cu mașina proprie, rezultatele ar putea fi complet diferite și posibil dezastruoase.

Desigur, cuplarea treptei R a cutiei de viteze automate activează senzorii de parcare în spate precum și camera de mers înapoi, dar mai departe nu se întâmplă nimic, iar mașina se comportă ca și când ar fi scoasă din viteză.

Cei care au cutii de viteze manuale sunt, cel mai probabil, familiarizați cu scrâșnetul pinioanelor atunci când încearcă să cupleze treapta de mers înapoi înainte ca mașina să se oprească.

Adaugă un comentariu