Cum se conduce o mașină cu cutia de viteze automată?

În ultima perioadă, tot mai mulți români optează pentru cutii de viteze automate, în dauna celor cu transmisie manuală. Totuși, cei care nu au mai mers cu o astfel de mașină s-ar putea să întâmpine probleme la prima utilizare.

Obișnuiți ca la mașina cu transmisie manuală, mulți vor fi tentați să scoată mașina din viteze pentru a economisi carburant. Specialiștii nu recomandă acest comportament în cazul cutiei automate pentru că o cutie automată functionează pe baza de conexiuni hidraulice care depind de turația motorului. Astfel, în timp, cutia de viteze s-ar putea strica daca se va conduce asemeni uneia manuale.

Amendă-record! Câți bani va scoate din buzunar un tânăr care a intrat cu mașina pe plajă

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

Pozitia levierului în pozitia P (Park) se face chiar în momentul parcării, nu înainte însă de a se frâna cu piciorul și de a se acționa frâna de mână.

Totodată, pe autostrada se recomandă folosirea functiei Overdrive in cazul in care automobilul este dotat cu această funcție care îmbunătățește performanțele mașinii.

La semafor, șoferii sunt sfătuiți să lase levierul în poziția Drive și să țină piciorul pe frână. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că este ideal ca mașina să fie bagată în modul Neutral, dacă șoferul va aștepta ceva mai mult decât câteva secunde. Nu de alta, însă în poziția Drive, conducătorul auto trebuie să țină tot timpul piciorul pe frână și îi poate deranja pe ceilalți participanți la trafic.

Atunci când automobilul este băgat din modul Marșarier în modul Drive, acționarea levierului trebuie făcută numai după ce șoferul s-a asigurat că mașina s-a oprit. Dacă mutarea se va face din mers, atunci există riscul ca cutia să se defecteze.

ADEVĂRUL despre FOTOGRAFIA CARE A SPERIAT ȘOFERII DIN BUCUREȘTI!

Adaugă un comentariu