Adevărul din spatele fotografiei care a speriat șoferii din București

O imagine cu un proiect de hotărâre depus al CGMB circulă pe internet, dând de înțeles, în mod eronat, că este vorba despre o decizie deja luată la nivelul Municipiului București, care interzice circulația anumitor autovehicule în intervalul 06-22.

În realitate, această proiect de hotărâre a fost depus, însă nu a intrat în dezbatere publică, nici votat la nivelul Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Proiectul în sine există, fiind depus la mijlocul lunii aprilie de către consilierul general PMP Lucian Iliescu. Acesta a și anunțat anterior că dorește să depună un proiect de hotârâre care prevede interzicerea circulaţiei în Capitală, de la 1 ianuarie 2019, a autoturismelor Euro 1 şi Euro 2. De asemenea, Iliescu solicita în demersul său interzicerea autoturismelor Euro 3 şi Euro 4 din 2020, respectiv 2021.

Proiectul de hotârâre propus de Lucian Iliescu ar urma să intre, potrivit acestuia, fie pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din aprilie, fie pe cea din luna mai.

Potrivit proiectului, interzicerea circulaţiei este valabilă în intervalul orar 06:00 – 22:00. Porivit proiectului de hotârâre, fac excepţie de la această restricţie: autovehiculele îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, autovehiculele care efectuează transport în comun, , ambulanţele, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv autovehiculele de depanare sau de transport vehicule care cu girofare galbene. Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi autovehiculele diplomaţilor, militare, autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor şi carele TV.

PREŢURI incredibile la ANAF! Volkswagen PASSAT la preţ de Logan second

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

ANUL TRECUT PLĂTEAI 60 de lei pentru asta, acum vei plăti DE 5 ORI MAI MULT!

  catalin says:

  sa faca domnule la cate noxe da un autoturism , ca vine cu un euro 6 dar are 3500cc , dar na e euro 6

  Costin Red says:

  Este mai bine asa. Nu prea e bine sa mergi la drum cu vechituri. Daca ar fi asa in toata tara, un proiect in care sa interzica vechiturile, in care persoanele sunt in pericol.

  Radu says:

  Este inca una din prostiile fabricate de mintile odiohnite din Parlament. In Bucuresti sunt cel putin 70 – 80% masini euro3. Sa ne imaginam ce inseamna sa opresti circulatia, aproape in intregime, in Bucuresti. Un dezastru. Prevad manifestatii cum nu s-au mai vazut in Romania. Strazi blocate si ceva demisii la nivel inalt. Cine-i prostul sa se lege la cap cu o asa mare idiotenie.

Adaugă un comentariu