Audi RS6 Avant și RS7 Sportback primesc versiunea performance

Audi a pregătit două surprize pentru familiștii cu valențe super-sportive. Vorbim despre lansarea versiunii performance pentru RS6 Avant și RS7 Sportback.

Astfel, motorul V8 de 4,0 litri TFSI a fost modificat și produce 605 CP și 700 Nm (750 Nm pentru perioade scurte mulțumită funcției de overboost). În urma acestei conversii, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3,7 secunde, cu 0,2 secunde mai rapid față de versiunea standard.

În plus, repriza 0 – 200 km/h se desfășoară acum în 12,1 secunde (-1,4 secunde). Viteza maximă a crescut de la 250 km/h la 280 km/h, dar Audi spune că “te poate ajuta” să mergi și cu 305 km/h.

Ca și până acum, motorul V8 dispune de sistemul de dezactivare a cilindrilor pentru un consum de carburant redus. Astfel, RS6 Avant performance promite 9,6 l/100 km, iar RS7 Sportback performance are nevoie de 9,6 l/100 km.

Audi RS 6 Avant performance

Alături de modificările de putere, Audi propune și o cutie revizuită capabilă să livreze în standard 40% din putere către puntea față și restul către roțile spate.

În funcție de mai multe variabile, aceste proporții se pot modifica. Opțional, puntea spate poate fi echipată și cu un diferențial sport activ.

Pentru un plus de dinamică, RS6 Avant și RS7 Sportback performance sosesc cu o suspensie pneumatică adaptivă și cu o gardă la sol mai mică cu 20 de mm. Opțional, Audi oferă o suspensie sport RS împreună cu sistemul Dynamic Ride Control.

Audi RS 6 Avant performance

La nivel exterior, cele două modele performance primesc prize de aer mai mari, un difuzor spate revizuit și o grilă finisată în negru. Pentru interior, Audi a pregătit o tapițerie din Alcantara și piele naturală brodată cu ață de culoare albastră sau roșie.

Ceasurile de bord au acum un look nou, iar la nivelul habitaclului găsim o serie de accesorii cu finisaje de top.

Adaugă un comentariu