Folosești apă de gură? S-ar putea să rămâi fără permis

Folosești apă de gură? Atunci ai mare grijă când te urci la volan. Medicii de Institutul de Mecină Legală din Timişoara spun că, timp de aproximativ 20 de minute, alcoolul din această substanţă este sesizat de aparatul etilotest.

Cum s-a ajuns aici? Dan Idolu era să rămână fără permis de conducere după ce a fost testat cu etilotestul. Aparatul a arătat că a consumat alcool, deși șoferul spunea că a folosit apă de gură.

“Am utilizat acest produs, m-am înscris în carosabil şi am rulat între 50 şi 100 de metri. Nu cred că au trecut mai mult de 2 -3 minute până când am fost oprit de un echipaj al Poliţiei şi am fost testat cu aparatul etilotest’, povestește Dan Idolu, care precizează că pe test a apărut o alcoolemie de 0,28.

Singura soluție pentru a nu rămâne fără permis în acest caz constă în recoltarea probelor biologice, contra cost.

„Depistarea valorii pozitive în aerul expirat prin cavitatea bucală este posibilă pe o perioadă limitată de timp, de circa 15 – 20 de minute. Explicaţia constă în prezenţa temporară a soluţiei alcoolice în interiorul cavităţii bucale, (…) fără însă ca alcoolul să ajungă în sângele circulant şi să producă efectele sale specifice’, arată Institutul de Medicină Legală Timișoara.

Via | Digi24

    augustin says:

    eu am ramas fara carnet in 2010…am folosit un spray de gura si in doua minute am fost oprit de politie,,,0,6 etilotestul , nu am realizat despre ce e vorba decat dupa multe ore cand am vazut in masina sprayul,,,prea tarziu ,,,reexaminare dupa 30 de zile si amenda,,,mi le – am asumat pt ca nu am fost vigilent ,,tot respectul pt politistii de la rutiera indiferent de situatie,,isi fac treaba in conditii nu tocmai comode si au de a face cu tot felul de oameni , ,,

Adaugă un comentariu