Kia va lansa un SUV bazat pe Rio. Un sistem hibrid nu este scos din ecuație

Kia pregătește ofensiva modelelor noi, iar de curând am aflat o serie de informații cu privire la planurile sud-coreenilor. Conform acestora, Kia va expune în cadrul Salonului Auto de la Paris noua generație Rio. Dar aceeași arhitectură va sta la baza unui viitor SUV.

Modelul ar urma să țintească direct către Nissan Juke, iar din punct de vedere estetic vom vedea influențe masive generate de Kia Sportage și Niro. Viitorul SUV bazat pe Rio va merge pe noua filozofie de design și nu va încerca să epateze asemeni lui Soul.

În ceea ce privește motorizările, viitorul SUV Kia va merge pe clasicele unități diesel și benzină, dar există zvonuri care anunță și un sistem hibrid. Conform acelorași surse, sistemul de propulsie va fi asemănător cu cel de pe noul Niro. Acesta din urmă folosește un motor pe benzină de 1,6 litri și un motor electric. În total, ansamblul hibrid oferă 141 CP și 264 Nm. Totodată, vocile spun că viitorul SUV nu va primi un sistem de tracțiune integrală și se va adresa publicului tânăr.

Via | Autoexpress

Adaugă un comentariu