Opel Zafira a primit haine noi, asortându-se cu recent lansata Astra

Opel Zafira a primit un facelift consistent, care în ochii celor mai puțin avizați ar putea trece drept o nouă generație. Însă schimbările majore vor veni abia în 2018, când va fi lansat un nou model, bazat pe platforma Astrei.

Opel-Zafira-300724

La exterior, monovolumul german a adoptat un limbaj stilistic foarte apropiat de cel al noii Astra. Farurile pot fi echipate opțional cu aceeași tehnologie LED adaptiv precum la surata sa compactă, iar dispersorul acestora are o lamelă care se îmbină cu bagheta cromată din calandru. Diferențele nu sunt la fel de mari din lateral, unde se fac remarcate elementele de la baza portierelor menite să „prindă lumina’. Schimbările din spate sunt mai subtile, blocurile optice având un dispersor redesenat, care le conferă un aspect mai fresh.

Opel-Zafira-300719

Mult mai importante sunt schimbările de la interior, pentru că habitaclul Zafirei avea nevoie de o schimbare majoră pentru a ține pasul cu vremurile. Și a primit-o! Adio aglomerație de butoane, adio sistem multimedia ambiguu, bun venit tehnologie! Instrumentarul de bord este nou, iar ecranul sistemului de infotainment de pe consola centrală nu mai este ascuns sub o vizieră care obstrucționa vizibilitatea șoferului la drum, ci este plasat mai jos, în locul în care se aflau butoanele. Sunt disponibile două sisteme IntelliLink, cel mai evoluat dintre acestea oferind conectivitate Apple CarPlay și Android Auto. Sistemul OnStar a fost adăugat și el, urmând să fie disponibil și în țara noastră odată cu introducerea serviciului la nivel național.

Opel-Zafira-300734

Bineînțeles, nu lipsesc sistemele de asistență, Zafira primind avertizare la părăsirea benzii de circulație, monitorizare a unghiului mort, recunoașterea indicatoarelor rutiere, frânare autonomă în cazul unui impact iminent și cruise control adaptiv.

Opel-Zafira-300725

Felixibilitatea rămâne punctul forte al Zafirei, fiind disponibilă în versiuni cu cinci sau şapte locuri, înconjurate de numeroase spații de depozitare. Opțional, pentru ocupanții locurilor din față sunt disponibile scaune ergonomice certificate de AGR. Capacitatea maximă de încărcare pentru versiune cu cinci locuri este de 1860 de litri.

Opel-Zafira-300726

Opel nu a oferit încă informații despre noutățile pe care Zafira le va avea sub capotă, precum nici disponibilitatea acesteia. Însă cel mai probabil, va ajunge în showroomuri în toamna acestui an, odată cu începutul noului an școlar.

Adaugă un comentariu