SEAT Ateca – SUV-ul ibericilor în primele poze oficiale

Colegii de la WorldCarFans au reușit să pună mâna pe primele imagini oficiale cu SEAT Ateca. Primul SUV al ibericilor preia o serie de elemente estetice de pe fratele de platformă Leon. Zona frontală este dominată de grila de dimensiuni generoase și este flancată de blocurile optice agresive.

Plafonul ușor plonajat trasează clar liniile profilului, iar zona posterioară este dominată de stopurile caracteristice mărcii iberice.

Totodată, presa din afară a reușit să afle și câteva informații despre motorizări. Entry-levelul va fi reprezentat de un motor cu trei cilindri de 1,0 litri capabil să ofere 110 CP. Gama de unități va cuprinde și motorul de 1,4 litri și 150 CP, dar și clasicele motoare diesel de 1,6 litri și 2,0 litri TDI.

2016 seat ateca suv (3)

În standard, SEAT va oferi cutia de viteze manuală cu șase trepte, iar pe versiunile mai potente, ibericii vor oferi și cutia cu dublu-ambreiaj și șapte rapoarte. Tot în standard, SEAT Ateca va fi disponibil cu tracțiune față, însă pe lista de opționale clienții vor regăsi și sistemul 4Drive.

Cu detalii complete vom reveni după ce SEAT va publica comunicatul de presă oficial. Debutul internațional va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își va deschide porțile pentru public pe 3 martie.

Via | WCF