Tesla Model S P85D – Tractiune integrala si 691 CP ambalate intr-un sedan premium electric

Tesla a prezentat cea mai noua versiune a lui Model S. Botezata P85D, aceasta vine cu doua motoare electrice, cate unul pentru fiecare punte.

In aceste conditii, noua varianta a sedanului electric american vine cu tractiune integrala si cu un sistem de propulsie capabil sa ofere 691 CP.

Puntea fata va fi propulsata de un motor de 221 CP, in timp ce puntea spate va avea un propulsor de 470 CP. Astfel, timpul pentru acceleratia de la 0 la 96 km/h va fi de 3,2 secunde. Sfertul de mila este parcurs in 11,8 secunde, iar viteza maxima se opreste la 250 km/h.

 

Citeste si: Tesla a deschis statia de incarcare cu numarul 50 din Europa

Pentru ca vorbim despre un model electric, trebuie sa va spunem cate ceva si despre autonomie. Conform oficialilor Tesla, noul Model S P85D poate parcurge 443 de kilometri, cu 16 km mai mult fata de versiunea P85.

In cazul in care nu vreti atat de multa putere, insa va doriti tractiune integrala din partea lui Model S, Tesla va oferi si versiunile 60D si 85D. Ambele sunt echipate cu doua motoare de 188 CP. In aceste conditii, acceleratia 0 – 96 km/h are loc in 5,7 secunde pentru versiunea 60D, respectiv 5,2 secunde pentru varianta 85D.

La nivel exterior, noua Tesla Model S P85D se diferentiaza de celelalte versiuni prin logo-ul spate si prin etrierele vopsite in rosu.

 

Vezi si: Tesla Model S epateaza in intuneric

In dreptul tehnologiilor, Tesla vine cu un sistem care permite conducerea sedanului electric intr-un mod semi-autonom. Acesta foloseste o serie de camere video si un sonar capabile sa monitorizeze traficul.

Adaugă un comentariu