Volkswagen Ameo – Sedan pe baza lui Polo concurent indirect pentru Dacia Logan

Volkswagen a lansat în India noul Ameo, un sedan de buget bazat pe platforma lui Polo. Modelul este desenat și dezvoltat exclusiv pentru piața din India, ceea ce înseamnă că nu-l vom vedea niciodată într-un duel umăr la umăr cu Dacia Logan.

Pentru că avem în față un Polo cu portbagaj, designul nu vine cu suprize majore. Zona frontală este ușor de recunoscut, în timp ce partea posterioară a fost transformată complet.

Deși vorbim despre o mașină de buget, Volkswagen nu s-a zgârcit la interior. Aici, nemții vor oferi un sistem de infotainmet cu conectivitate Bluetooth, o cameră pentru mersul cu spatele, climatizare automată, lumini cu funcție cornering și nu numai.

În plus, Volskwagen Ameo va fi dotat cu o cotieră centrală și cu climatizare pentru zona din spate.

2016 volkswagen ameo dacia logan (10)

Sub capota lui Ameo se va afla fie un motor de 1,2 litri MPI, fie unul de 1,5 litri TDI. Ambele vor fi disponibile cu o cutie de viteze manuală cu cinci raporte, iar motorul diesel poate fi comandat și în compania transmisiei DSG cu șapte trepte.

Volkswagen Ameo va fi fabricat la uzina locală din orașul Pune și va ajunge pe piață în a doua jumătate a anului curent. Din păcate, nu avem și informații cu privire la prețul de bază.

Via | IndianAutosBlog | WCF