PREMIERA: Prima fotografie cu Mercedes Clasa E Facelift

Luna martie a anului viitor va aduce o serie de modificari importante pentru actuala Clasa E de la Mercedes. Pana atunci, un fotograf amator a reusit sa suprinda deja noua Clasa E complet necamuflata, in timpul unei sesiuni foto din Madrid.

La nivel stilistic, principalele noutati sunt disparitia celebrelor faruri duble si a aripilor posterioare evazate in stilul modelelor „Ponton’ din anii 50.

Clasa E va primi si o infuzie de sisteme de asistenta si siguranta de ultima generatie: Distronic Plus (cruise control, cu functie de evitare automata a unei coliziuni si schimbarea autonoma a benzii), Magic Ride (modifica in timp real taria amortizoarelor in functie de calitatea suprafetei de rulare), Lane Assistant (evita un posibil impact cu masini de pe contrasens) sau Jam Assist (anticipare si evitare a blocajelor din trafic).

Noua Clasa E va fi si primul Mercedes echipat cu noua cutie automata cu noua trepte si un V8 de 4,7 litri si 430 CP. Insa surpriza cea mare ar putea fi aparitia unei versiuni diesel entry-level propulsata de noul motor dCi de 1,6 litri si 130 CP furnizat de Renault/Nissan.

Sursa foto: www.autofacil.es

Adaugă un comentariu