Sibiu Rally Challenge – Un Goodwood Festival of Speed in versiunea romaneasca

Prima editie a Sibiu Rally Challenge se va desfasura intre 9 si 12 octombire, iar organizatorii promit spectacol atat pentru participanti, cat si pentru spectatori.

Competitia se vrea a fi o verisune romaneasca a celebrului Goodwood Festival of Speed si se va desfasura in locatii foarte cunoscute pentru pasionatii de motorsport: Piata Mare din Sibiu, speciala Paltinis care se va desfasura pe nocturna, soseaua Transfagarasan si circuitul de rally cross.

“Sibiu Rally Challenge este o competitie, dar in acelasi timp si un festival al sporturilor cu motor. Este un eveniment complet nou si obiectivul nostru este sa devina un reper in lumea sporturilor cu motor internationala’, a declarat Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

sibiu rally challenge

Ziua de joi va fi dedicata recunoasterii si instalarii participantilor in Piata Mare din Sibiu. Vineri vor avea loc startul festiv, parada masinilor si speciala Paltinis. Sambata, concurentii vor merge pe Tranfagarsan pentru o proba de zile mari, iar duminica evenimentul se muta pe circuitul de rally cross. Aici, cei mai buni piloti vor concura intr-o cursa similara cu celebra Cursa Campionilor.

“Transfagarasanul este, cu siguranta, cea mai mare provocare de la Sibiu Rally Challenge. Va fi parcurs o data in urcare si o data in coborare si sunt sigur ca va fi un moment extraordinar atat pentru cei implicati, cat si pentru spectatori’, a completat Sorin Itu.

Citeste si: Raliul Iasului vazut prin obiectivul apartului foto

Adaugă un comentariu