Aston Martin V12 Vantage S Roadster – Sportivitate si libertate britanica

Aston Martin a publicat astazi primele imagini si primele detalii cu noul V12 Vantage S Roadster, model descris ca fiind cea mai rapida decapotabila de pana acum a britanicilor.

La nivel estetic, Aston Martin V12 Vantage S Roadster beneficiaza de aceleasi elemente de design ca si coupe-ul din care deriva. Astfel, la exterior vedem o capota cu prize de aer masive, accesorii din fibra de carbon si o grila extrem de agresiva al carui design a fost inspirat de liniile conceptului CC100 Speedster.

La interior, Aston Martin V12 Vantage S Roadster se bucura de materiale de top si de accesorii din fibra de carbon.

aston martin V12 vantage s roadster

Sub capota, sportiva britanica ascunde propulsorul V12 de 6,0 litri ce poate livra 573 CP si 620 Nm. Astfel, sprintul de la 0 la 100 km/h se desfasoara in doar 4.1 secunde, iar viteza maxima se opreste in dreptul valorii de 323 km/h.

La nivel mecanic, Aston Martin V12 Vantage S Roadster vine cu amortizoare adaptive, cu un sistem ABS in doua etape si cu un sistem de control al stabilitatii de top. Pentru a putea tine in frau herghelia unitatii V12, Aston Martin a montat discuri de frana din carbon cu elemente ceramice.

Conform oficialilor Aston Martin, noul V12 Vantage S Roadster va sosi pe piata incepand cu finele acestui an, iar pretul va fi anuntat cu putin timp inainte de debutul comercial.

Via | Aston Martin

Adaugă un comentariu