Cluj-Napoca: Ai câine? Ai nevoie de bilet de călătorie pentru el

Începând de săptămâna viitoare, proprietarii de câini din Cluj-Napoca trebuie să cumpere bilete de călătorie pentru a putea urca împreună cu animalele de companie în mijloacele de transport în comun. În plus, aceștia vor fi nevoiți să evite circulația în timpul orelor de vârf, autobuzele aglomerate, iar câinii vor fi așezați la un metru distanță de ceilalți călători.

“Persoana însoţită de câine va alege cea mai liberă zonă a mijlocului de transport în comun şi va evita orele de vârf şi mijloacele de transport aglomerate. Se va considera mijloc neaglomerat acela prin care numărul de călători permite ţinerea câinelui la cel puţin un metru de ceilalţi călători. Câinele trebuie îngrijit şi educat pentru a nu provoca deranj pentru restul călătorilor’, scrie în regulamentul privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca.

În acelaşi document este prevăzut şi faptul că într-un mijloc de transport în comun va putea urca doar un câine însoţit de deţinător.

“Câinii de talie medie şi mare vor avea lesă şi vor purta botniţă, iar câinii de talie mică vor fi ţinuţi în lesă, în braţe sau în cuşcă ori în geantă de transport. Deţinătorul achită şi compostează şi pentru câine un bilet de călătorie”, scrie în același regulament.

Via | Mediafax | Foto – 123rf