Live Geneva 2015: Conceptul Flying Huntsman 6×6 de la Khan Design este o apariție înspăimântătoare

Printre supercaruri explosive, concepte futuriste și limuzine exclusiviste, la Salonul Auto de la Geneva a fost expus și Flying Huntsman – un fel de Land Rover Defender cu șase roți, care se poate urca oricând peste mașina ta dacă ți-ai lăsat-o pe locul lui de parcare.

Însuși modul în care este poreclit – The Flying Huntsman – este unul dintre cele cool pseudonime din lumea auto. Însă, spre deosebire de Mercedes-Benz G63 AMG 6×6, conceptul Khan Design nu merge pe mâna opulenței absolute, ci duce la extrem latura utilitară și abilitățile de off-roader.

kahn-huntsman-livepics-10

Și pentru că motoarele folosite de versiunea de serie a lui Land Rover Defender respirau cam greu în sarcină, Khan Design a apelat la serviciile unui V8 de 6,2 litri de origine General Motors, care trimite nu mai puțin de 430 CP la toate cele șase roți ale lui Flying Huntsman. Cutia automată cu șase rapoarte dispune de reductor, iar diferențialele sunt blocabile, așa că este greu de închipuit o situație în care Flying Huntsman ar rămâne împotmolit. Iar cu atât de multă putere americană sub capotă, are toate șansele să depășească toate SUV-urile de rând, cu motoare diesel de 3,0 litri, și pe șosea.

kahn-huntsman-livepics-9

 

Comparativ cu un Defender 110 obișnuit, conceptul Khan Design este mai lung cu 1,2 metri și mai lat cu 15 cm. Nu încerca să faci măsurători, cel mai probabil nu încape în garajul casei tale.

Deși cei de la Khan Design l-au prezentat în calitate de concept, sigur se vor găsi doritori care ar fi dispuși să plătească oricât pentru un Huntsman. Și nu pentru că ar avea nevoie de capacitățile off-road extraordinare, dar îi înțelegem perfect. Designul cool este oricum greu de transformat în bani.

kahn-huntsman-livepics-11