A fost produs ultimul Rolls-Royce Phantom al acestei generații

Rolls-Royce a anunțat că a fost produs ultimul exemplar Phantom al acestei generații. Modelul a fost cumpărat de un colecționar și are o serie de elemente unicat.

Pentru început vă spunem că mașina a fost vopsită în culoarea Blue Velvet, iar caroseria și interiorul prezintă elemente folosite în trecut pe vasele marine. Habitaclul dispune de două ceasuri speciale, de carpete croite exclusiv pentru acest exemplar și de cusături care te duc cu gândul la ocean.

Sub capota acestui ultim Phantom se află motorul V12 de 6,75 litri care produce 453 CP și 720 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 6,2 secunde, iar viteza maximă se oprește la 240 km/h.

Pentru moment, oficialii Rolls-Royce nu au anunțat prețul pentru acest exemplar, dar din experiența anterioară, suma poate să ajungă și la valori cu șapte cifre.

În același timp, Rolls-Royce anunță că debutul unui model care să înlocuiască actualul Phantom este deja în lucru, iar debutul oficial ar urma să aibă loc în 2018. Acesta va avea o platformă nouă pe care o va împărți cu SUV-ul Cullinan.