Mazda MX-5 – Detalii tehnice neoficiale

In urma cu doar o saptamana Mazda a prezentat cea de-a patra generatie a roadsterului MX-5. In cadrul conferintei, niponii au anuntat ca vom face cunostinta cu detaliile tehnice abia la Paris.

Asa cum era de asteptat, o serie de zvonuri cu privire la partea tehnica a lui MX-5 au si aparut. Colegii de la publicatia australiana Motoring au primit o serie de informatii cu privire la noul MX-5 de la o persoana din interiorul companiei.

Conform acesteia, versiunea entry-level a lui Mazda MX-5 va cantari 1.020 de kilograme, cu 100 de kilograme mai putin fata de generatia anterioara. In cazul in care informatiile sunt corecte, atunci MX-5 va fi cel mai usor roadster din segment.

Citeste si: Long live the roadster! – Mazda lansează cea de-a patra generaţie MX-5

Sub capota, modelul nipon va sosi cu un propulsor de 1,5 litri SKYACTIV-G de 1,5 litri benzina. Unitatea este deja disponibila pe Mazda3, insa pe MX-5 aceasta va oferi 130 CP si cu siguranta va produce un cuplu motor mai mare de 140 Nm.

Acum, tot ce ramane de facut este sa asteptam si sa vedem daca zvonurile din piata vor fi confirmate si de producatorul nipon.

Via | Motoring

Adaugă un comentariu